مایا چیست

مایا چیست

به نام خدا

مایاها چیست :

می توان گفت یکی از حقایق های عجیب و گاه ترسناک که تاریخی قدیمی نیز دارد مربوط به مایاها و تمدن کهن آنهاست که گفته می شود یک قوم و از اقوام سرخ پوست در جنوب مکزیک و شمال آمریکای مرکزی بوده اند . باید بدانید که آنها از معروفترین قبایل سرخپوست به شمار می رفتند که می گویند بسیار پیشرفته بوده و دست‌آوردهای بی نظیر چشمگیری در هنر، معماری، ستاره‌ شناسی و ریاضیات داشته اند. ( نکته قابل توجه اینکه گفته می شود این قوم که پیش از سرنگونی توسط اسپانیایی ها، به یکباره تمدن و شهرهای عظیم خود را رها کردند و به دامان کوهستان‌ ها پناه بردند که علت این امر هنوز مشخص نیست)

 

گزیده

 

ما در گزیده در این مطلب جذاب و خواندنی می خواهیم کمی به حقایقی که از آنها گفته و شنیده شده بپردازیم پس همراه ما باشید .(جالب است بدانید که می گویند هم‌اکنون نیز گروه‌هایی از اقوام مایا در مکزیک و گواتمالا به‌سر می‌برند ، مایاها با بهره‌گیری از تمدن‌های گذشته خود نظیر اولمک توانستند در خلال سال‌های۲۵۰ تا ۹۰۰ پس از میلاد تمدنی عظیم را در آمریکای مرکزی پایه‌گذاری کنند )

 

 

مایاها در تاریخ :

دراین مورد می گویند که تاریخ مایاها به سه دوره مهم بخش‌بندی شده‌ به این صورت : دوران پیشاکلاسیک یا همان زندگی ابتدایی ، دوران کلاسیک وعصر طلایی ، دوره پساکلاسیک یعنی افول این تمدن را شامل می‌شود. همچنین این قوم به گویش‌های متعدد زبان مایایی تکلم می‌کردند و نوعی خط ابتدایی هیروگلیفی هم داشتند که آثاری را به آن می‌نوشتند .

گزیده

نکته جالب درباره این تمدن و آدم هایش اینکه گفته می شود پیش از این فروپاشی، مایاها خودشان به یک‌باره تمدن و شهرهای عظیم را که ساکن بودند رها کردند و به دامان کوهستان‌ها پناه بردند و دلیل این رویداد به‌سبب ازمیان‌رفتن آثار مکتوب آن دوره و طرح نظریات گوناگون، هنوز مشخص نیست. ( سپس وقتی تمدن مایا رها شد اقتدار مایاهای کوهستان نیز ابتدا به دست آزتک‌ها و سپس اسپانیایی‌ها از میان رفت. از جمعیت و بازماندگان آنها که مربوط به دوران باستان آمریکای مرکزی هستند حدود هفت میلیون نفر است که بیشتر در جنوب مکزیک و نواحی کوهستانی گواتمالا و بلیز به‌سر می‌برند)

گزیده :   نیکولا تسلا پسر نور

آخرین حکومت تمدن مایا ۱۶۹۷:

گفته می شود شهر جزیره‌ای (تایاسال ) مکان آخرین پادشاهی مستقل تمدن مایا محسوب می‌شد و برخی از کشیشان اسپانیایی تا سال ۱۹۶۹ با مسالمت و آرامش آخرین پادشاه ایتزا یعنی کانک ( Canek) را ملاقات و موعظه می‌کردند. پادشاهی ایتزا بالاخره در ۱۳ مارچ ۱۶۹۷ تسلیم اسپانیایی‌ها شد. حالا مصنوعات و بناهای باستانی در چیچن ایتزا که همه ما می‌شناسیم، در این آخرین منطقه خودمختار واقع شده است.

 

گزیده

رسم قربانی کردن در میان قبیله :

جالب است که قربانی کردن و خونریزی یکی از رسوم میان آنها بوده و است . اینگونه که قربانی کردن انسان برای مواردی چون اهداف مذهبی ، یا پزشکی از موضوعاتی می باشد که اکثر مردم در مورد مایاها می دانند ولیکن هیچ جای ترس نیست چون با اینکه امروزه هنوز هم اقوام مایاها سنتها و آیین های اجدادشان را حفظ کرده اند کنار آیین نماز و دعا ، هدایا ، قربانی های خونی را نیز انجام می دهند و فقط مرغ های زنده جای انسان ها را گرفته و خون آن ها ریخته می شود .

علم پزشکی و روش های جالب :

مایاها روشهای درمانی بسیار خوب و جالبی دارند که سلامت کنار علم پزشکی برای مایای باستانی ترکیب پیچیده ای داشته که شامل ذهن، بدن ، مذهب ، به نوعی مراسم آیینی و دانش محسوب می شد و برای این امر از افرادی استفاده می کردند که آموزش هایی بسیار در این زمینه دیده باشند ( نکته قابل توجه اینکه آن مردان شامان نامیده می شدند و به عنوان واسطه ای بین دنیای فیزیکی و دنیای معنوی عمل می‌کردند که مورد توجه بود )

 

گزیده

باید بدانید که بعضی ازآنها برای رسیدن به هدفشان یعنی شفا بخشیدن بیماران، و پیش‌بینی کردن و کنترل کردن حوادث فوق طبیعی تمرین جادوگری هم می‌کردند. معروف بود که مایاها زخمها را با موی انسان بخیه می‌زدند، شکستگی استخوان را درمان می‌کردند و حتی در زمنیه جراحی دندان هم مهارت داشتند از سولفید آهن برای پر کردن دندان استفاده می‌کردند و ابزارهای جراحی نیز می‌ساختند.

 

گزیده

 حمام های آرام بخش سونایی :

بله می گویند حمام های آرام بخش جایی بودند که مردم مایایی زمان باستان ، خود را در آنجا تطهیر و شستشو می‌کردند. که گفته می شود این حمامها خیلی شبیه سونای امروزی و ساختاری، دیوارهای سنگی و سرپوشیده داشته است که همراه با یک دریچه یا سوراخ کوچک در قسمت سقف. آبی که از صخره‌های سنگین وارد اتاق می‌شد تولید بخار کرده و این روند شرایطی فراهم می‌کرد که تمام ناپاکیها و کثیفیها نابود شود.( نکته قابل توجه اینکه پادشاهان مایا عادت داشتند بعد از ملاقات هایشان حمام سونا بگیرند تا احساس سرزندگی و همچنین پاکی نیز داشته باشند)

گزیده :   منشور کوروش کبیر

 

دوران کودکی به سبک مایا:

طبق تحقیق در هر تمدن و حتی جامعه امروزی زیبایی و تربیت کودکان معیاری مهم و ارزشمند است که خوب در این جا گفته می شود ، مایاها همواره آرزو داشتند بچه‌هایشان تواناهایی جسمی‌ غیرطبیعی داشته باشند. برای مثال در سنین خردسالی تخته‌هایی را روی پیشانی بچه‌ها محکم فشار می‌دادند تا پیشانی پهنی داشته باشند.

 

گزیده

و نکته عجیب دیگر اینکه یکی از معیارهای زیبایی برای بچه‌های مایا چپ بودن چشمها محسوب می‌شد که پدرو مادرهایی بودند که برای رسیدن به این هدف اشیائی را جلوی چشمهای نوزاد تازه به دنیا آمده آویزان کرده و آن را تکان داده تا بر اثر مداوت و تکرار این عمل چشمهای بچه دیگر برای همیشه چپ بشود . و همچنین کودکان  بیشتر بر اساس روزی که در آن به دنیا می‌آمدند نام گذاری می شدند و هر روز سال برای بچه‌های پسر و دختر و والدین اسم خاصی داشت که انتظار می رفت این سنت را انجام دهند .

صفحه نخست

تولید محتوا تیم چینود

 

 

تبلیغات چینود پلاس
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها